Exotic House Rental

Van Egypte naar Kenia

Van Egypte naar Kenia
Afrika is een prachtig continent. Elk land is anders en het is zeker aan te raden om out uw comfortzone te stappen en dit continent te leren kennen. Twee Afrikaanse landen die al jarenlang veel bezoekers ontvangen zijn Egypte en Kenia. Gaat u op doorreis van Egypte naar Kenia? Lees dan hier wat de mogelijkheden zijn. In dit artikel wordt ook het verkrijgen van een visum voor Kenia uitgebreid aan bod. Deze informatie kan nog goed van pas komen en u gaat voorbereid op reis.

De mogelijkheden
Vanuit Nederland kun je met verschillende vliegmaatschappijen naar Caïro vliegen. Eenmaal aangekomen op de luchthaven is de meest voor de hand liggende optie om weer het vliegtuig pakken. Vanuit Caïro kunt u naar Nairobi of een andere plek in Kenia te vliegen. Boek hier uw vlucht als u kiest voor de meest gemakkelijke optie. Tegenwoordig is het mogelijk om redelijk goedkoop vliegtickets naar Egypte te verkrijgen. Het is echter ook mogelijk om te kiezen voor de route over het land. Deze optie is geschikt voor avonturiers die al aardig wat reiservaring hebben. Reis eerst langs de Nijl door Egypte richting de grens met Soedan. Houd er rekening mee dat de grensovergang soms dicht kan zijn vanwege conflicten. Ga dan met de treinof bus door Soedan naar Ethopië. Vanuit Ethiopië reis je met de bus naar de grensplaats Moyale om Kenia binnen te komen. Zoals u vast al doorheeft, is dit een lange en ingewikkelde reis.

Visum Kenia
Wanneer u naar Kenia reist, is het belangrijk om niet te vergeten om een visum aan te vragen. Dit is namelijk verplicht als u op reis gaat naar Kenia. Een visum aanvragen kan op drie verschillende manieren. U kunt online een visum aanvragen. eVisa Kenia is een voorbeeld van een betrouwbare organisatie waarmee u een visum kunt regelen. U kunt ook een visumaanvraag indienen bij de Keniaanse ambassade in Nederland. De ambassade van Kenia is gevestigd in Den Haag. Het is ook mogelijk om een ter plaatste een visum aan te vragen op de luchthaven van Nairobi of Mombasa. Het is echter fijner om het visum van tevoren te regelen, zodat u niet lang in de rij hoeft te staan.

 

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top