Exotic House Rental

Mooiste stranden van Egypte

De mooiste stranden van Egypte
Wie aan Egypte denkt, moet vast denken aan de indrukwekkende piramides en tempels. Egypte is echter ook het land van schitterende stranden. Al jarenlang komen vakantiegangers van over de hele wereld genieten van een zonovergoten vakantie aan de Rode Zee. Er zijn ongelooflijk veel stranden waar u als strandliefhebber kunt gaan liggen. Om het u iets makkelijker te maken hebben wij uitgezocht wat de mooiste stranden van Egypte zijn. Deze worden in dit artikel voor u op een rijtje gezet.

Sharm El Luli, Marsa Alam
De mooiste stranden liggen veelal aan de Rode Zee. Ten zuiden van de stad Marsa Alam ligt bijvoorbeeld het strand Sharm El Luli. Dit strand heeft een plekje in dit overzicht bemachtigd vanwege het parelwitte strand met het kristalblauwe water. Het onderwaterecosysteem is hier bovendien verbluffend mooi. Het wordt niet voor niets een van de beste snorkel- en duikbestemmingen van Egypte genoemd. Hier kun je schitterende koraalriffen en kleurrijke vissen tegenkomen.

Sharm El Naga, Hurghada
Niet ver van de badplaats Hurghada ligt Sharm el Naga. Dankzij de rustige ligging is het de ideale plek om even de drukte te ontvluchten. Ondanks de afgelegen ligging beschikt het strand over genoeg faciliteiten. Hierbij kun je denken aan bars, restaurants en een duikcentrum. Ook hier kun je namelijk uitstekend snorkelen en duiken in de zee. De meest spectaculaire koraalriffen van Hurghada kun je hier bewonderen. Dit is een vakantieparadijsje waar je niet meer weg wilt.

Ras Um Sid, Sharm-el-Sheikh
Wilt u genieten van een ontspannen vakantie in Sharm-el-Sheikh? Boek dan een vakantiehuis dicht bij Ras Um Sid. Wie hier op het strand ligt, kan genieten van een spectaculair uitzicht over de Rode zee en de riffen. Hier kunt u de meest prachtige koraalformaties tegenkomen. Ook het onderwaterleven is hier erg bijzonder, omdat hier veel zeldzame vissoorten leven. Wie geen behoefte heeft om te gaan duiken, kan natuurlijk ook rustig zwemmen in het helderblauwe water.

Giftun Island, Hurghada
Giftun Island is een eilandje tegenover de badplaats Hurgada. Vakantiegangers die daar verblijven, maken vaak een tripje naar dit eiland. Hier kun je namelijk ontspannen op parelwitte stranden. De hele dag kun je hier snorkelen, watersporten beoefenen of even helemaal niets doen. Bekijk hier het vakantiewoning aanbod in Hurghada.

Meer weten over de mooie stranden?
Voor meer informatie over Egypte en de mooie plekken van dit vakantieland kun je Tripadvisor raadplegen. Of bekijk dit filmpje waarin de 9 mooie stranden in Egypte voorbijkomen.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top