Exotic House Rental

Is het veilig om naar Egypte te gaan?

Is het veilig om naar Egypte te gaan?
Wie het nieuws de afgelopen tijd heeft gevolgd, weet dat de situatie in Egypte momenteel niet stabiel is. Op 26 mei is er een aanslag gepleegd op een bus met Koptische christenen. In de maanden voor deze verschrikkelijke gebeurtenis zijn ook aanslagen gepleegd. Bij elke aanslag zijn doden en gewonden gevallen. In heel Egypte is er momenteel een verhoogd risico op geweld en terroristische aanslagen. Hierdoor worden reizen naar dit land voor uw eigen veiligheid afgeraden. Lees hier meer over de huidige situatie.

Het officiële reisadvies Egypte
Is vliegen naar Egypte veilig? Er zijn aanwijzingen gevonden die erop wijzen dat de beveiliging van luchthaven Sharm-el-Sheikh onvoldoende is. Voor andere luchthavens zijn geen aanwijzingen gevonden die hierop duiden. Er wordt daarom uit voorzorg aangeraden om alleen van en naar Egyptische luchthavens te vliegen als de luchtvaartmaatschappij extra veiligheidsmaatregelen neemt. Over het algemeen kan er gesproken worden over negatief reisadvies voor Egypte. Noord-Sinaï en het grensgebied met Libië dient u te vermijden. Voor Zuid-Sinaï geldt dat u daar alleen heen kunt gaan als het echt noodzakelijk is. Dit advies geldt voor bijna alle overige gebieden in dit land. Reisbijbel heeft het reisadvies voor u samengevat.

Reizen naar toeristische bestemmingen in Egypte
Voor de meeste toeristische gebieden geldt dat er veiligheidsrisico’s zijn. Dit houdt in dat u er wel heen kunt reizen, maar dat u extra alert moet zijn. Er is namelijk een verhoogde kans op politieke onrust, geweld en terroristische aanslagen. Wees bijvoorbeeld extra voorzichtig als u naar de steden Caïro, Luxor, Aswan, Abu Simber of Alexandrië reist. Er zijn ook veiligheidsrisico’s voor reizen naar: de Nijldelta en resorts aan de Afrikaanse kust van de Rode Zee en de Golf van Suez. Hetzelfde advies geldt voor vakantieoorden in Sharm-el-Sheikh en het gebied langs de kust van de Middellandse zee. U kunt wel vakantie gaan vieren in Egypte, maar er wordt dan aangeraden om zoveel mogelijk in het resort te blijven.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top