Exotic House Rental

De Nijl in Egypte

De Nijl in Egypte
Bijna iedereen heeft weleens van de Nijl gehoord. Deze rivier heeft een lengte van 6695 kilometer en is daarmee de langste rivier Deze beroemde rivier is waarschijnlijk de langste rivier van de wereld. En een van de bezienswaardigheden in Egypte die u niet kan overslaan. Men is er namelijk niet over eens of de Amazone langer is of niet. De Nijl loopt door de landen Egypte, Soedan, Zuid-Soedan, Oeganda en Ethiopië. De bron van deze rivier was voor een lange tijd onbekend. Er zijn door de jaren heen meerdere bronnen van de Nijl aangewezen. Tegenwoordig wordt er aangenomen dat de bron in het Nationaal Park Nyungwe Forest in Rwanda ligt. Er wonen verschillen dieren in de Nijl. Deze rivier is het leefgebied van vissen, nijlpaarden en krokodillen. De Nijl is erg belangrijk voor Egypte en andere Afrikaanse landen, omdat het water uit de Nijl de grond vruchtbaar maakt.

 

 

Kan ik dicht bij de Nijl verblijven?
Gaat u op vakantie naar Egypte en wilt u graag dicht bij de Nijl verblijven? Dat is zeker een mogelijkheid. Hotels langs de Nijl zijn niet moeilijk te vinden, omdat de Nijldelta de enige bewoonbare deel van Egypte is. Deze rivier is ondertussen ook uitgegroeid tot een toeristisch trekpleister. Wie hier verblijft, kan elke dag genieten van een prachtige omgeving. U bent daarnaast niet ver verwijderd van culturele en historische bezienswaardigheden. Het zonnetje schijnt hier bovendien bijna het hele jaar door. Het is daarom ook een fijne plek om te komen overwinteren.

Varen over de Nijl
Wist u al dat het mogelijk is om te varen over de Nijl? Het is aan te raden om tijdens uw vakantie een meerdaagse tocht te maken met een Egyptische Nijlboot, ook wel bekend als een felucca. U vaart met de felucca langs de mooiste plekken van Egypte. Vooral het gebied tussen Luxor en Aswan is spectaculair om te zien vanwege de ruïnes en tempels. Het is bovendien ook mogelijk om een tocht per cruiseschip te maken. Deze cruises zijn voorzien van slaapplaatsen, heerlijk eten en je hebt een prachtig uitzicht vanaf het dek. Voor welke boot je ook kiest: varen langs de Nijl is een bijzondere ervaring die de moeite zeker waard is.

 

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top