Exotic House Rental

Bezienswaardigheden Hurghada

Bezienswaardigheden Hurghada
De Egyptische badplaats Hurghada is al jarenlang een geliefde vakantiebestemming. Vanwege de ligging aan de Rode Zee en kilometerslange stranden is het vooral een populair vakantieoord onder badgasten. Wat de kuststrook zo bijzonder maakt, is het kristalheldere water in combinatie met de prachtige koraalriffen. Je kunt hier dus uitstekend snorkelen en duiken. Hurghada is ook een aangename bestemming vanwege het warme temperatuur. Zelfs in het najaar is het hier nog heerlijk strandweer. Er is echter nog veel meer te zien dan alleen de stranden en de koraalriffen. Deze badplaats heeft ook een aantal bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn. Bekijk hier het aanbod van vakantiewoningen in Hurghada.

Must-sees
Tijdens jouw vakantie kunt u een bezoekje brengen aan het aquarium of de levendige markt in de binnenstad. In het centrum staat ook een mooie moskee en een Koptische kerk. Het is sowieso leuk om een paar uur rond te dwalen in het centrum. Het is tevens aan te raden om Sand City te gaan bekijken. Dit is als het ware een openluchtmuseum met enorme zandsculpturen. Kunstenaars uit verschillende landen hebben hieraan meegewerkt. Wat ook erg bijzonder om te zien is, zijn de rotstekeningen van Wadi Hammamat. Ook de Desert Breath zijn leuk om een middagje te bezoeken Mini-Egypt. Klik hier als u meer wilt weten over de bezienswaardigheden in Hurghada.

Bezienswaardigheden die iets verder weg liggen
Voor een beetje afwisseling kunt u ook met de boot naar Giftun Island. Dit is een prachtig eiland voor de kust van Hurghada. Ook hier kunt u uitsteken zonnen, baden en snorkelen. In de directe omgeving van deze badplaats zijn geen spectaculaire tempels of piramides te vinden. Egypte staat natuurlijk bekend om deze culturele bezienswaardigheden. Wie deze wilt zien kan ervoor kiezen om een meerdaagse excursie te maken naar Luxor. Rondom de omgeving van deze stad kunt u fascinerende bezienswaardigheden ontdekken. Grote toeristische trekpleisters zijn bijvoorbeeld de Vallei der Koningen, de Luxortempel en de tempel van Ramses III.

 

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top