Exotic House Rental

Bezienswaardigheden Egypte

Het land Egypte staat bekend om zijn mooie cultuur en bezienswaardigheden, zoals piramides, farao’s, de woestijn en de Nijl. Het is een prachtig land en veel mensen reizen daarom ook (ondanks bepaalde risico’s) af naar Egypte. Het noordoostelijk gelegen land in Afrika is al jaren populair door haar prachtige snorkel gebieden en prachtige stranden. De meeste mensen vertrekken naar plaatsen langs de Rode zee, zoals Hurghada en Sharm El Sheikh. In dit artikel worden de meest populaire bezienswaardigheden Egypte besproken.

Piramiden

De grootste toeristische trekpleisters van Egypte zijn misschien wel de piramiden. Deze oeroude graftombes zijn een spectaculair en indrukwekkend fenomeen dankzij hun enorme afmetingen. Ondanks verschillende theorieën over het ontstaan van de bouwwerken is het nog steeds niet duidelijk hoe ze daadwerkelijk tot stand zijn gekomen. de bekendste piramide is te vinden in Caïro: de Cheops in Gizeh. Met 146 meter hoog staat hij bekend als een van de zeven wereldwonderen.

piramiden egypte

Dal der koningen

Het Dal der koningen is te vinden in de plaats Luxor. Deze bijzondere plek behoort tot  de beroemdste archeologische bevindingen in Egypte. In de ‘Valley of the Kings’ liggen meer dan 60 koningsgraven. Het is dan ook een van de meest bezochte bezienswaardigheden. De meest recente graf opgraving is die van Toetanchamon. Het werd pas in 1922 ontdekt. Een groot deel van de vondsten zijn  meegenomen naar het Egyptische museum in de hoofdstad Caïro. Een voorbeeld is de gouden dodenmasker.

De Nijl

Een ding waar het land Egypte niet zonder kan is de rivier de Nijl. Zou deze rivier er niet zijn, dan was leven in de woestijn nauwelijks mogelijk. Bovendien zorgt de jaarlijkse overstroming voor vruchtbare grond. De Nijl is onder de toeristen vooral bekend door de cruises die je er op kunt maken. Tijdens deze excursie vaar je een groot deel op de Nijl en stop je langs belangrijke plaatsen als Luxor en Aswan.

De Rode Zee

Het oosten van Egypte grenst aan de Rode Zee. Dit is een populaire toeristische bestemming aangezien je er uitstekend kunt duiken. Er is veel diversiteit aan koraal en vissen. Het staat ook wel bekend als een van de mooiste duiklocaties in de wereld. Ook langs de Rode Zee vind je een grote hoeveelheid populaire badplaatsen, zoals El Gouna en Hurghada.

Bezienswaardigheden egypte

Memphis en Saqqara

Tenslotte is de stad Memphis een populaire bezienswaardigheid bij veel toeristen. Deze stad was duizenden jaren lang de belangrijkste plek vanwege de strategische ligging. Echter, tegenwoordig is er nog maar weinig over van deze mooie stad. De overblijfselen zijn wel erg indrukwekkend. Zo zijn er het bovenlichaam van Rames II en een albasten Sfinx te vinden. Wellicht nog indrukwekkender is de dodenstad Saqqara. Deze is te vinden onder de trappiramide van Djoser, die als een van eerste piramides wordt beschouwd.

 

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top