Exotic House Rental

Beste reistijd Egypte

Klimaat Egypte: beste reistijd
Wanneer kun je het beste naar Egypte reizen? Dit is deels afhankelijk van hoe goed jij hitte kunt verdragen. De beste reistijd is daarnaast ook afhankelijk voor het soort vakantie dat je wilt beleven. In Egypte heerst een woestijnklimaat. Dit houdt in er weinig neerslag valt en dat de temperaturen hoog kunnen oplopen. Vooral tijdens de zomermaanden kan het hier erg warm worden. Het kan dan zelfs 40 graden worden. In de wintermaanden is het erg aangenaam om te verblijven in Egypte. De temperaturen liggen in de maand december bijvoorbeeld tussen de 20 en 30 graden.

Beste reistijd voor een actieve en culturele vakantie
Egypte herbergt veel juweeltjes. Het is vanwege de indrukwekkende tempels, piramides, sfinxen en andere culturele bezienswaardigheden een geliefde vakantiebestemming. Jaarlijks komen er duizenden cultuurliefhebbers en historiefanaten om deze bezienswaardigheden met hun eigen ogen te aanschouwen. Wie dit ook van plan is, kan het beste een tripje boeken in de maanden november tot en met maart. De maand januari is bijvoorbeeld een mooie maand om veel excursies te gaan ondernemen. Vanaf april begint het namelijk langzaamaan al te warm te worden om veel dingen te zien en doen.

Beste reistijd voor een zonvakantie
Egypte is een winterzonbestemming bij uitstek. Het is een van de meest zonzekere bestemmingen op korte afstand van Nederland en België. De Egyptische badplaatsen Hurghada en Sharm El Sheikh trekken bijvoorbeeld in de maanden februari tot en met mei veel toeristen. De zon schijnt hier dan elke dag en de gemiddelde temperatuur ligt tussen de 24 en 30 graden. Dit is perfect strandweer. Het zeewater heeft dan een aangename temperatuur van ongeveer 26 graden. Ook in het najaar is het goed toeven in Egypte. Ontvlucht de natte herfst en kom bijvoorbeeld in oktober of november hier vakantie vieren. Dankzij het woestijnklimaat, zul je geen druppel regen voelen.

Voor meer informatie over het klimaat van Egypte kun je terecht bij Koning Aap.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top